Vegetargryde med porre, karry, butterbeans og majs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 3 stkporre
  • 1 fedhvidløg
  • 1.5 spskkarry
  • 2 dåsebutterbeans eller kidneybønner
  • 140 gramtomatpuré
  • 3 dlvand
  • 300 gramløse majs
  • 6 stkpitabrød med fuldkorn
  •  salt
  •  peber
  •  mangochutney
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en simpel og velsmagende vegetarret. Vi bruger butterbeans i retten - store og cremede bønner, men hvis du ikke kan få butterbeans, der også kaldes limabønner og fås på dåse, kan du sagtens bruge andre bønner - f.eks. kidneybønner. Vi serverer herligheden med fuldkornspitabrød og mangochutney. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakke. Fjern top og bund og rens porrerne grundigt. Skær dem herefter i ca. 1 cm tykke skiver.

2. Steg porrerne i olivenolie med presset hvidløg og karry.

3. Tilsæt butterbeans, tomatpure, vand og majs og lad retten simre i ca. 10-15 minutter. Smag retten til med salt og peber.

4. Lun pitabrødet og skær det i trekanter.

5. Server retten med ris, mangochutney og pitabrød.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rense og skære porrerne. Lad dem også smage til, da det ofte giver mere appetit på at smage nye retter.

Hvis du ikke kan finde butterbeans, kan du sagtens bruge andre bønner - f.eks. kidneybønner.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre