Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Her serverer vi en nem gryderet med masser af grøntsager og kikærter vendt i en sovs af hakkede tomater, kokosmælk, spidskommen, paprika og peanutbutter. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkrødløg
- 2 fedhvidløg
- 1 stkrød peberfrugt
- 0.5 spskpaprika
- 0.5 spskspidskommen
- 150 gramrevne gulerødder
- 1 dåsehakkede tomater
- 4 dlkokosmælk
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 3 spskpeanutbutter
- 1 dåsekikærter
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Pil skrællen af rødløg og hvidløg og hak begge dele fint. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær kødet i små tern.3
Varm en gryde op med olie og svits paprika, spidskommen, rødløg, hvidløg og peberfrugt. Tilsæt de revne gulerødder og lad dem stege med i et par minutter.4
Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, smuldret bouillon og peanutbutter og lad det hele simre i ca. 15 min.5
Kom kikærterne i en si og skyl dem. Tilsæt kikærterne og lad retten simre i yderligere 5 min. eller længere, hvis du har tid. Smag til med salt og peber.6
Server den vegetariske gryderet med dampende varme ris. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme ris, vand og salt i en gryde og smage retten til.
Ekstra smag: Top med friske krydderurter og peanuts.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.