Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Hvidløgsris er altså virkelig et hit og giver de klassiske ris ekstra smag. Her har vi serveret hvidløgsrisene som lækkert tilbehør til en nem vegetargryde med karry, kokosmælk og masser af grøntsager. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 4 fedhvidløg
- 250 gramvilde ris
- 200 gramgulerødder
- 150 gramkartofler
- 2 stkløg
- 0.5 stkblomkål
- 2 spskkarry
- 4 dlkokosmælk
- 70 gramtomatpuré
- 1 dåsekikærter
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Pil hvidløgene og hak 3/4 fint - gem den sidste fjerdedel til senere. Varm en gryde op, den som du skal bruge til at koge risene i, med en sjat olivenolie og svits hvidløgene heri. Tilsæt først ris og herefter vand som anvist på pakken.2
Skræl gulerødder og kartofler, og pil løget. Pluk små buketter af blomkålen, skær kartoflerne og gulerødderne i mundrette størrelser, hak den sidste del af hvidløget fint og skær løgene i små tern.3
Varm en anden gryde op med olivenolie og svits karryen heri. Svits herefter løg, hvidløg, gulerødder, kartofler og blomkål sammen med karryen.4
Tilsæt kokosmælk, tomatpuré, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min. Tilsæt drænede kikærter og lad retten simre i ca. 10 min. til grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber.5
Server karrygryden sammen med dampende varme hvidløgsris. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn pille løg og hvidløg.
Ekstra smag: Drys med friske koriander