Vegetarisk karrygryde med smagfulde hvidløgsris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børm )

  • 4 fedhvidløg
  •  vilde ris
  • 200 gramgulerødder*
  • 150 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 0.5 stkblomkål
  • 2 spskkarry
  • 4 dlkokosmælk
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsekikærter
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hvidløgsris er altså virkelig et hit og giver de klassiske ris ekstra smag. Her har vi serveret hvidløgsrisene som lækkert tilbehør til en nem vegetargryde med karry, kokosmælk og masser af grøntsager. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Pil hvidløgene og hak 3/4 fint - gem den sidste fjerdedel til senere. Varm en gryde op, den som du skal bruge til at koge risene i, med en sjat olivenolie og svits hvidløgene heri. Tilsæt først ris og herefter vand som anvist på pakken.

2. Skræl gulerødder og kartofler, og pil løget. Pluk små buketter af blomkålen, skær kartoflerne og gulerødderne i mundrette størrelser, hak den sidste del af hvidløget fint og skær løgene i små tern.

3. Varm en anden gryde op med olivenolie og svits karryen heri. Svits herefter løg, hvidløg, gulerødder, kartofler og blomkål sammen med karryen.

4. Tilsæt kokosmælk, tomatpuré, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min. Tilsæt drænede kikærter og lad retten simre i ca. 10 min. til grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber.

5. Server karrygryden sammen med dampende varme hvidløgsris. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn pille løg og hvidløg. Ekstra smag: Drys med friske koriander

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre