Vegetarisk wok med tofu, mango og ristede mandler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskkarry
  • 450 gramfrosne bønner
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkøkologisk lime
  • 200 gramstegt tofu med citrongræs
  • 250 gramfuldkornsnudler
  • 2 spsksoya
  • 50 grammandler*
  • 1 stkmango
  •  olivenolie
  •  salt
  •  sukker
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

I denne opskrift skal du og familien smage tofu, der er marineret i citrongræs og stegt i soya. Det lyder måske farligt men smager super godt! Tofuen serveres som topping på den lækre wokret sammen med ristede mandler og mango. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Steg presset hvidløg i en wok eller dyb pande i lidt olivenolie. Tilsæt karry og lad det stege lidt - men det må ikke brænde på. Tilsæt bønner, kokosmælk, vand og smuldret grøntsagsbouillon og lad det koge op.

2. Skyl limen, riv skallen på den fine side af et rivejern og tilsæt det til sovsen. Åbn tofu-pakken og tag den firkantede tofu ud. Hæld citrongræs-marinaden i wokken og smag sovsen til med salt, limesaft, sukker og evt. lidt mere karry.

3. Kog nudlerne som anvist på pakken.

4. Skær tofuen ud i mindre tern. Steg den i olivenolie i et par minutter. Tilsæt soya men pas på, det ikke brænder på. Hæld tofuen op i en skål.

5. Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande til de har taget lidt farve. Køl dem af på en tallerken.

6. Skræl mangoen, fjern stenen og skær den i mundrette stykker.

7. Server wokretten med nudler og top med mango, tofu og ristede mandler. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tofu i tern og skære mango i mundrette stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre