Veggie med butternut, tortilla og majs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 2 spskallroundkrydderi
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkbutternut- eller alm. squash
  • 0.5 stkfennikel
  • 0.5 stkvalgfrit kål
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskkarry
  • 150 gramløse majs
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Veggie med butternut, tortilla og majs

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Det her er en virkelig lækker vegetarret med butternutsquash, fennikel og kidneybønner, som vi serverer med hjemmelavede tortillachips. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 2 spskallroundkrydderi
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkbutternut- eller alm. squash
  • 0.5 stkfennikel
  • 0.5 stkvalgfrit kål
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskkarry
  • 150 gramløse majs
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  •  akaciehonning
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Klip tortillaen i små trekanter - eller hvordan du nu synes, dine chips skal se ud. Læg chipsene på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Drys med allroundkrydderi, salt, tørrede krydderier eller lige hvad du synes, dine chips skal smage af. Bag dem i ovnen i 5-10 minutter, til de er gyldne, og lad dem køle af.

3. Skær løg og hvidløg i tern. Skræl butternutsquashen - eller skær skrællen af med en kniv, da den godt kan være hård. Men lov os at passe på fingrene! Du skal bruge dem til at spille Ludo og guitar med. Hvis ellers du kan spille guitar.. Nå, hvis du bruger almindelig squash, skyller du den blot. Skær squashen i tern og skyl og skær fennikel og kål i tynde strimler.

4. Steg nu løg og hvidløg i lidt olivenolie. Når løgene er blanke tilsættes squash og fennikel. Steg løs i 5-10 minutter. Tilsæt hakkede tomater, kål, kidneybønner, koriander, spidskommen og karry. Lad det hele simre i 5-10 minutter, til kålen er faldet sammen, og smag til med salt, peber og akaciehonning.

5. Server retten med majs, ris og de sprøde tortilla chips - og top med creme fraiche.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at klippe tortillaerne i mindre stykker og drysse med krydderier. Lad dem også smage til, da det ofte giver mere appetit på at smage nye retter.

 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre