Veggie-nuggets med rodfrugtfritter, salat og sprøde rugbrødsstave

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramfrosne rodfrugtfritter
  • 300 gramveggie nuggets
  • 30 grampinjekerner
  • 1 stkhjertesalat
  • 2 stkæbler
  • 75 gramtranebær
  • 4 skiverugbrød
  • 3 stkforårsløg
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

I denne opskrift har vi brugt færdige veggie-nuggets, der smager næsten som almindelige nuggets - altså MEGA godt! Vores børn opdagede slet ikke, at der manglede kød.. Vi serverer dem med rodfrugt-fritter, salat, dressing og sprøde rugbrødsstave. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.

2. Læg de frosne rodfrugter på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter.

3. Steg de små nuggets på en pande i en god sjat olie til de er gyldne og sprøde - husk at vende dem undervejs. Lav imens salat og dressing.

4. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er lysebrune. Lad dem køle af på en tallerken. Skyl salaten og skær den i strimler. Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Bland salaten med pinjekerner, æbler, tranebær og valgfri dressing.

5. Steg rugbrødsskiverne sprøde i lidt olivenolie på en pande. Drys med salt og skær dem i stave.

6. Skyl forårsløgene og skær top og bund af. Flæk den midt over på langs og skær dem i små stykker. Rør sammen med creme fraiche og smag til med salt og peber.

7. Server de sprøde nuggets med rodfrugtfritter, salat, dressing og rudbrødsstave og - nå ja.. ketchup og remo hvis ungerne insisterer! Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æblerne ud. De kan også smage dressingen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre