Verdens bedste ris a la mande

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 dlvand
  • 50 gramrørsukker
  • 100 gramPama grødris
  • 2 stkvanillestænger
  • 6 dlsødmælk
  • 100 grammandler*
  • 2,5 dlpiskefløde
  •  kirsebærsauce
  •  mandelgave
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det er måske store ord, men vi synes, at denne opskrift på ris a la mande er den bedste, der findes. Vores unger er helt enige, og vi er ret sikre på, at dine vil synes det samme. God fornøjelse - og rigtig glædelig jul :o)

Fremgangsmåde

1. Bring vand, sukker og ris i kog i en gryde og kog videre under omrøring i 2 min. Skrab kornene ud af vanillestængerne med en kniv og tilsæt både vanillestænger- og korn sammen med sødmælken. Bring i kog, skru ned for varmen og lad grøden koge i ca. 35 minutter under låg.

2. Det er vigtigt, at grøden koger, men den skal også kun lige koge. Ellers brænder den på og risikerer at koge over. Rør i grøden et par gange undervejs.

3. Tag grøden af varmen og stil den til afkøling - evt. ude i det fri, så går det hurtigere. Smut imens mandlerne og hak dem groft. Husk at gemme en hel mandel til den heldige vinder af mandelgaven :o)

4. Pisk fløden let - pas på den ikke bliver for fast. Fjern vanillestængerne fra grøden og smid dem ud. Vend nu flødeskum, grød og mandler sammen og smag evt. til med lidt mere sukker og vanille, hvis du synes. Server ris a la manden med lun eller kold kirsebærsauce på toppen. Og husk mandelgaven!

5. Velbekomme :o)

Tip

I denne opskrift bruger vi Pama grødris. Du kan sagtens bruge andre typer, men da grødris er meget forskellige og resultatet også bliver derefter, har vi valgt at angive hvilket mærke, vi har brugt, så du er sikker på, at du får den helt rigtige ris a la mande, når du følger vores opskrift :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre