Vietnamestisk risret med kylling og ristede løg

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 200 gramchampignon
  • 1 stkløg
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  • 0.5 spskkarry
  • 2 dlkokosmælk
  • 2 spskfiskesauce
  • 2 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 stkøkologisk lime
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 pottefriske koriander
  • 50 gramristede løg
  •  olivenolie
  •  sukker
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En hurtig og lækker ret med karry, kokos, kylling og grønt. Og så er den toppet med dekorative gulerodsstrimler og ristede løg - nemt og mega godt. Vi har brugt kyllingeinderfilet, men har du travlt, kan du også bruge kylling i tern. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Rens og vask champignonerne og skær dem i kvarte. Hak løget i grove tern.

2. Skær kyllingen i små tern og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Steg champignoner, løg og kylling i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt karry, kokosmælk, fiskesauce, vand og hønsebouillon.

4. Riv limeskal på den fine side af rivejernet og tilsæt den i sovsen. Smag til med limesaft, lidt sukker og evt. mere fiskesauce og karry.

5. Skræl gulerødderne og smid de yderste og beskidte skræller væk. Forsæt herefter med at skrælle gulerødderne i tynde strimler og brug strimlerne som pynt.

6. Server retten med dampende ris og top med gulerødder, friske koriander og ristede løg.

7. Velbekomme!

Tips

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn rense og skære champignoner i stykker. De også lave gulerodsstrimler.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre