Vintergryde med fasan og bacon. Hertil kartoffelmos - til to dage.

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 900 gramfersk fasan
  • 2 stkløg
  • 200 gramchampignon
  • 500 gramsnackgulerødder
  • 100 grambacon i skiver
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret timian
  • 6 dlvand
  • 2 terningande- eller hønsebouillon
  • 140 gramtomatpuré
  • 3 dlpiskefløde
  • 1500 grambagekartofler
  • 50 gramsmør
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dlkogevand
  • 90 gramperleløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vintergryde med fasan og bacon. Hertil kartoffelmos - til to dage.

I samarbejde med

Vi har prøvet noget nyt, nemlig helstegt fasan, som hygger sig i en gryde med bacon, champignon og gulerødder. Den serveres med en lækker kartoffelmos. Husk at gem halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 900 gramfersk fasan
  • 2 stkløg
  • 200 gramchampignon
  • 500 gramsnackgulerødder
  • 100 grambacon i skiver
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret timian
  • 6 dlvand
  • 2 terningande- eller hønsebouillon
  • 140 gramtomatpuré
  • 3 dlpiskefløde
  • 1500 grambagekartofler
  • 50 gramsmør
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dlkogevand
  • 90 gramperleløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Varm en stor gryde op med en blanding af lidt smør og olivenolie. Brun fasanerne godt af.

2. Hak løgene fint. Skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Skyl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær baconskiverne i mindre stykker.

3. Tilsæt løg, champignon, gulerødder og bacon til gryden med fasanerne. Er der ikke plads nok i gryden, tag kortvarigt fasanerne op imens du bruner de andre ingredienser af.

4. Tilsæt herefter paprika, timian, vand, bouillon, tomatpure og fløde, og rør godt rundt. Lad det hele simre under låg i ca. 50 minutter. Smag til med salt og peber.

5. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand i ca. 25 minutter.

6. Hæld vandet fra kartoflerne - gem lidt af kogevandet i et glas. Mos kartoflerne med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smørret og pisk grundigt. Tilsæt herefter mælken og evt. lidt kogevand efter smag, til mosen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

7. Tag fasanerne op af gryden og skær kødet af skrogene. Hæld herefter kødet tilbage i gryden.

8. Server vintergryden med den lækre kartoffelmos og top med perleløg. Husk, at gemme halvdelen af vintergryden og mosen til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære champignoner i kvarte. De kan også hjælpe med at mose kartoflerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre