Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
En dejlig og fyldig vintergryde med rodfrugter og tre slags svinekød: Mørbrad, bacon og cocktailpølser. Serveret med kartofler. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller spaghetti i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 1 stksvinemørbrad
- 200 grambacon i tern
- 450 gramfrossen rodfrugtmix
- 1.5 spskpaprika
- 140 gramtomatpuré
- 4 dlvand
- 0.5 spsktørret timian
- 2.5 dlpiskefløde eller madlavningsfløde
- 200 gramcocktailpølser
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne og halver de største af dem. Kog dem møre i en gryde med saltet vand. Det tager ca. 20 minutter.2
Skær mørbraden i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt bagefter.3
Brun baconen af i en stor gryde. Tilsæt de frosne rodfrugter. Tilsæt kødet og lad det stege med, til det er brunet godt af og har fået lidt stegeskorpe på alle sider. Tilsæt paprika og rør godt rundt.4
Tilsæt tomatpuré, vand, timian og fløde og bring retten i kog. Lad den simre i 5-10 min. - eller længere, hvis du har tid.5
Skru ned for varmen og tilsæt til sidst cocktailpølser og varm forsigtigt op under omrøring. Smag til med salt og peber.6
Server vintergryden med kartofler og gem halvdelen af vintergryden til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle kartoflerne og skære dem i halve. De kan også smage saucen til.