Vintergryde med svinemørbrad, rodfrugter og bacon - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 1 stksvinemørbrad
  • 200 grambacon i tern
  • 450 gramfrossen rodfrugtmix
  • 1.5 spskpaprika
  • 140 gramtomatpuré
  • 4 dlvand
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2.5 dlpiskefløde eller madlavningsfløde
  • 200 gramcocktailpølser
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En dejlig og fyldig vintergryde med rodfrugter og tre slags svinekød: Mørbrad, bacon og cocktailpølser. Serveret med kartofler. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller spaghetti i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og halver de største af dem. Kog dem møre i en gryde med saltet vand. Det tager ca. 20 minutter.

2. Skær mørbraden i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt bagefter.

3. Brun baconen af i en stor gryde. Tilsæt de frosne rodfrugter. Tilsæt kødet og lad det stege med, til det er brunet godt af og har fået lidt stegeskorpe på alle sider. Tilsæt paprika og rør godt rundt.

4. Tilsæt tomatpuré, vand, timian og fløde og bring retten i kog. Lad den simre i 5-10 min. - eller længere, hvis du har tid.

5. Skru ned for varmen og tilsæt til sidst cocktailpølser og varm forsigtigt op under omrøring. Smag til med salt og peber.

6. Server vintergryden med kartofler og gem halvdelen af vintergryden til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle kartoflerne og skære dem i halve. De kan også smage saucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre