Weekendbøffer med jordskokker

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramjordskokker
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stk lime
  • 4 stkbøffer
  • 25 gramsmør
  • 1/2 spskpaprika
  • 4 dlmælk
  • 35 gramtomatpuré
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  •  vand
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Weekendbøffer med jordskokker

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

En god bøf smager af fredag og weekend (også om mandagen)! Her er bøfferne serveret med paprikasauce og lækre bagte jordskokker, der bliver nærmest karamelliserede udenpå og helt søde indeni. Har ungerne ikke smagt jordskokker før, skal du bare fortælle dem, at det er kartofler ;o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramjordskokker
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stk lime
  • 4 stkbøffer
  • 25 gramsmør
  • 1/2 spskpaprika
  • 4 dlmælk
  • 35 gramtomatpuré
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  •  vand
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Skrub jordskokkerne grundigt, så de er helt rene. Skær evt. lidt af ujævnhederne af. Læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie, honning, presset hvidløg, saften fra den limen og salt og peber. Bag jordskokkerne i ovnen i ca. 35 minutter, eller til de er smukt gyldne og sprøde på ydersiden og bløde indeni.

2. Krydr imens bøfferne og steg dem i lidt smør på en pande. Når bøfferne er, som du gerne vil have dem, tager du dem af panden (gør endelig ikke panden ren) og lægger dem på en tallerken med lidt køkkenrulle over. Så får de lige lidt tid til at trække, så mest muligt saft og kraft samler sig i bøffen og ikke på tallerkenen :o)

3. Tilsæt nu paprika til fedtet på panden, hvor du har stegt bøfferne. Steg paprikaen i et minutstid ved jævn varme under omrøring. Tilsæt herefter mælk, tomatpuré og bouillonterning og bring saucen i i kog, mens du rører forsigtigt. Når saucen koger jævner du den med majsstivelsen rørt ud i lidt vand i en kop, til saucen har den konsistens, du bedst kan lide. Husk, at saucen bliver tykkere, når den koger - og den bliver også mere rød, jo længere tid du venter :o) Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft og honning, hvis du synes.

4. Server bøfferne med de bagte jordskokker, den cremede paprikasauce og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

I denne opskrift er saucen lavet på mælk, hvilket gør den ganske fedtfattig. Men skal der være fest i det lille hjem, så erstatter du selvfølgelig bare noget af mælken med fløde :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre