Wienerschnitzler med brasede kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 600 gramkogte kartofler
  • 4 stkskinkeschnitzler
  • 1 stkæg
  • 100 gramrasp
  • 200 gramedamamebønner
  • 2 spskakaciehonning*
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Wienerschnitzler er en østrigsk klassiker, men vi lover, at de også smager forrygende i Danmark! Her har vi serveret schnitzlerne med brasede kartofler, som vi har lavet ud af en rest kolde kartofler. Men du kan også bare koge en håndfuld, hvis du ikke har kartofler tilovers. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hak løget og skær de kogte kartofler i grove tern. Steg løgene bløde i lidt olivenolie på en pande og tilsæt herefter kartoflerne. Lad dem nu stå og stege, mens du laver resten og løbende vender dem forsigtigt. De skal være gyldne og sprøde hele vejen rundt.

2. Bank schnitzlerne flade med hånden - få evt. hjælp af ungerne, der må bankes igennem!

3. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld raspen ud på en dyb tallerken og bland det sammen med lidt salt og peber. Vend nu først schnitzlerne i ægget og efterfølgende i raspen. Steg schnitzlerne på en pande i en blanding af smør og olivenolie.

4. Tilbered edamamebønnerne efter anvisningen på posen.

5. Krydr kartoflerne med lidt salt og smag til med honning.

6. Server schnitzlerne med brasede kartofler, edamamebønner og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har lyst. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

7. Velbekomme!

Tip

Egentlig er wienerschnitzler lavet af kalvekød, men det er ikke altid, at det kan fås i alle supermarkeder. Derfor har vi brugt skinkeschnitzler. Men kan du få kalvekød i supermarkedet, napper du selvfølgelig bare det!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre