Yorkshire med is og chokolade

Ingredienser

( 12 styks )

  • Yorkshire
  • 3 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 0.5 tsksalt
  • 115 gramhvedemel
  •  rapsolie
  •  muffinforme
  • Tilbehør
  •  mørk chokolade
  •  is
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Yorkshire er en britisk klassiker, og bruges oftest som tilbehør til aftensmaden - f.eks. til en klassisk julemiddag. De minder mest af alt om en dansk vandbakkelse. Her har vi lavet yorkshire som dessert med is og chokolade, som smager fuldkommen fantastisk. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 230 grader varmluft.

2. Bland æg, mælk, salt og hvedemel i en skål og blend med en stavblender eller en almindelig blender, til du har er en klumpfri masse. Hæld dejen over i en kande eller en skål med hældetud.

3. Hæld ca. 0.5 cm olie i hver muffinform - helst en form af silikone - og sæt formene på en bageplade i ovnen i ca. 20 minutter. Og jep, den er god nok! Fyldet skal ikke i endnu :o)

4. Tag forsigtigt bagepladen med muffinformene ud. Fordel dejen i hver muffinform. Bag dem i 25-30 minutter - til de er gyldne på toppen. VIGTIGT - du må ikke åbne ovnen, når de bager, for så falder de sammen.

5. Hak imens chokoladen groft og smelt den i en skål i mikroovnen eller i en skål over vandbad i en gryde.

6. Server de sprøde yorkshire med is og smeltet chokolade.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn komme ingredienser i blenderen. De kan også være med til at hakke chokoladen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre