Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
10 min
Her har vi lavet en lækker traditionel engelsk julemiddag med kalkun - og så de lækre yorkshire, som minder meget om en klassisk dansk vandbakkelse. Yorkshire er ikke en del af opskriften, men har du lyst til at lave dem, skal du blot klikke på den lille kokkehue i ingredienslisten og tilføje opskriften til indkøbslisten. Kan du ikke finde kalkun, så brug kyllingebryst. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramkyllinge- el. kalkunbryst
- 125 grambacon i skiver
- 3 dlkoldt vand
- 1 spskfrisk eller tørret timian
- 600 gramkartofler
- 400 gramgulerødder
- 500 gramrosenkål
- 1 terninghønsebouillon
- 2 dlmadlavningsfløde 8 %
- salt
- peber
- majsstivelse
- yorkshire eller flutes
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 230 grader varmluft.2
Beklæd kylling- eller kalkunbrystet med baconskiver, så de dækker alt kødet. Du kan evt. halvere skiverne eller folde det overskydende bacon ind under kødet.3
Læg kødet i et ovnfast fad sammen med vand i bunden og timian. Sæt kødet i ovnen ca. 30 minutter - alt efter tykkelse - kalkunbryst skal have lidt længere tid end kylling. Lav imens de andre ting klar.4
Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre.5
Skræl imens gulerødderne og skær dem i stave. Vask rosenkålene grundigt og kog begge dele møre, men endelig ikke udkogte - i ca. 10 minutter.6
Når kyllingen/kalkunen er færdig, hældes væden fra fadet op i en gryde. Bring den i kog og tilsæt smuldret hønsebouillon. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Hvis sovsen er for tynd, så jævn den med lidt majsstivelse rørt ud i en kop.7
Server den saftige kalkun med kartofler, sauce, grøntsager og lune yorkshire.8
Mums, glædelig jul - og velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at beklæde kalkunen med bacon. De kan også vaske rosenkålene, skrælle gulerødder og røre i saucen.
Ønsker du en mere fedtfattig udgave, kan du erstatte bacon med parmaskinke - og madlavningsfløde med mælk.