SE FLERE TIPS HER

Sådan får du helt runde æbleskiver

Mambenos perfekte æbleskiver

Det er jo faktisk ikke rigtig jul, før de første æbleskiver lander godt i maven :o)

Tit napper vi bare en pose med fra supermarkedet (og de smager jo faktisk også ret godt), men skal hele hytten dufte af æbleskiver, kan man også nemt kaste sig ud i produktionen selv. 

Og det er faktisk ikke så svært at få æbleskiverne til at blive kuglerunde – er her et par tips til, hvordan det nemt kan klares.

  1. Vælg en dej med piskede æggehvider – det gør den mere luftig og i sidste ende æbleskiverne mere luftige og runde. 
  2. Varm panden godt op og skru herefter lidt ned.
  3. Put en lille klat smør i hvert hul ved første omgang æbleskiver – selvom der er smør i dejen, er det godt lige at få lidt fedtstof på panden. 
  4. Fyld dej i hullerne så det går til kanten og måske lige buer en smule over kanten.
  5. Når dejen har sat sig og dannet skorpe, er du klar til at vende æbleskiverne første gang.
  6. Brug en strikkepind eller grillspyd, løsn æbleskiven rundt i kanten og vend den 1/4 omgang, så den står på højkant. 
  7. Du kan, hvis du vil være super prof, fylde lidt mere dej i æbleskiven, når du har vendt den første gang – brug evt. en lille teske eller en sprøjtepose.
  8. Vend så æbleskiven en lille smule mere og lad dejen sætte sig og giv den så en sidst tur rundt, så samlingen bliver stegt. 
  9. Bag æbleskiverne i nogle minutter, mens du vender dem flere gange.
  10. Spis med det samme – velbekomme :o) 

Mangler du i øvrig en god opskrift på hjemmelavede æbleskiver, så finder du her Mambenos opskrift på æbleskiver med vanilje og kanel. Og de er altså ret gode :o)