Tips til ugens indkøb

Husk altid at tjekke vores praktiske liste over ingredienser, du generelt skal være opmærksom på, når du laver mad til børn – særligt børn under tre år. Du finder listen her.

Mandag lægger vi ud med lækker tærte med kylling og spinat. Vi har brugt frossen spinat, men du kan sagtens bruge den friske udgave også. Husk blot at skylle spinatbladene grundigt.

Tirsdag står den på lækker og mild peberfrugtsuppe. Vi har serveret den med hjemmelavede møllehjul – men du kan også bare købe et groft flute færdigt.

Du kan bruge lige den farve peberfrugter, som ungerne bedst kan lide. Vi har brugt de røde, men kan I bedre lide den gule udgave, så napper du selvfølgelig bare dem.

Onsdag og torsdag er der den lækreste pastaret til to dage på menuen. Vi har brugt bacon, men ønsker du en mere fedtfattig udgave, kan du udskifte baconen med parma- eller serranoskinke. Husk at gemme resterne til torsdag og varm godt igennem, da retten indeholder spinat.

Fredag slutter vi med en klassiker: Steg og flødekartofler! Brug lige det kød, du bedst kan lide, eller som er på tilbud. Kalveculotte, lam, svinemørbrad, okseroast osv. Vi har serveret stegen med flødekartofler drysset med revet ost. Køb en hel ost og riv den selv – det er en hel del billigere, og så er der også til en lune boller morgen og eftermiddag!

Køb alt færdigt eller lav selv

Hos Mambeno ved vi, hvad det vil sige at være en børnefamilie med fart på! Derfor kan du vælge at købe alt i supermarkedet – eller lave en del fra bunden. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten.

Tærtedejen mandag er den hjemmelavede udgave og en del af opskriften. Men du kan selvfølgelig også bare købe den færdige udgave i supermarkedet.

Til tirsdagens peberfrugtsuppe har vi selvfølgelig både opskriften på vores lækre møllehjul og groft flute.

I ugens madpakker har vi, udover møllehjul, også brugt grissini. Små sprøde brødstænger, som du kan købe færdige eller lave efter vores opskrift – bare klik på kokkehuen i ingredienslisten.

Print eller gem din madplan

For at få den fulde madplan inkl. en smart ugemenu til køleskabet, alle opskrifter og tips til de enkelte dage, skal du printe eller gemme madplanen på din mobil eller tablet. Klik på PRINT/GEM MADPLAN øverst på siden.

Inden du begynder at bruge madplanen, er det en god idé at klikke dig forbi siden “Sådan bruger du madplanerne”. Her kan du se en lille instruktionsvideo, og du får også en masse gode tips og tricks til, hvordan du får allermest ud af Mambeno på både computer, mobil og tablet.