Tips til ugens indkøb

Husk altid at tjekke vores praktiske liste over ingredienser, du generelt skal være opmærksom på, når du laver mad til børn – særligt børn under tre år. Du finder listen her.

Mandag lægger vi ud med vores nye og lækre kyllingegryde med auberginer og kartofler. Du kan erstatte auberginer med squash, ligesom du kan bruge hakket okse-, kalkun- eller svinekød i stedet for kylling, hvis du synes.

Til tirsdagens nemme fiskepasta har vi brugt mornaysauce. Kan du ikke få mornaysauce i supermarkedet, kan du bruge bechamel- eller en anden hvid sauce.

Vi har brug torsk, men du kan også bruge andre lyse fisketyper. F.eks. sej. Men husk at duppe fisken tør, når du har tøet den op, inden du bruger den.

Onsdagens con carne er til to dage – resterne bruges som fyld i den nemmeste lasagne dagen derpå. Så husk at gemme halvdelen.

Torsdagens lasagne er nemlig en lynudgave, hvor vi har brugt tortillas i stedet for lasagneplader. Så skal den bage kortere tid i ovnen.

Fredag slutter vi med grillpølser på grillen – eller panden, hvis vejret ikke er til madlavning i det fri. Vi har serveret dem med lækker kartoffelsalat – du kan bruge lige de grøntsager, du har tilovers i køleskabet.

Køb alt færdigt eller lav selv

Hos Mambeno ved vi, hvad det vil sige at være en børnefamilie med fart på! Derfor kan du vælge at købe alt i supermarkedet – eller lave en del fra bunden. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten.

Madpakkerne er tilbage efter sommerferien. Har du brug for inspiration til en nem og lækker turmadpakke, så kig forbi madpakkekategorien under Opskrifter.

Husk, at vi også har masser af opskrifter på lækre snacks til bil- og flyveturen, bageidéer og nemme opskrifter på søde sager til ferien. Find dem alle sammen i vores store opskriftsektion.

Print eller gem din madplan

For at få den fulde madplan inkl. en smart ugemenu til køleskabet, alle opskrifter og tips til de enkelte dage, skal du gå til mambeno.dk/madplaner og printe eller gemme madplanen på din mobil eller tablet. Klik på PRINT/GEM MADPLAN øverst på siden.

Inden du begynder at bruge madplanen, er det en god idé at klikke dig forbi siden “Sådan bruger du madplanerne”. Her kan du se en lille instruktionsvideo, og du får også en masse gode tips og tricks til, hvordan du får allermest ud af Mambeno på både computer, mobil og tablet.