Vikingegryde med oksekød, cocktailpølser og kartofler - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 600 gramgulerødder
  • 1 stkaubergine
  • 1000 gramkartofler
  • 300 gramungkvæg i tern
  • 1 spskpaprika
  • 140 gramtomatpuré
  • 6 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 6 stklaurbærblad
  • 400 gramcocktailpølser
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vikingegryde med oksekød, cocktailpølser og kartofler - til to dage

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Denne vikingegryde er smækfyldt med masser af smag fra oksekødet og cocktailpølserne, der får lov til at simre med grøntsager, kartofler og krydderier. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 600 gramgulerødder
  • 1 stkaubergine
  • 1000 gramkartofler
  • 300 gramungkvæg i tern
  • 1 spskpaprika
  • 140 gramtomatpuré
  • 6 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 6 stklaurbærblad
  • 400 gramcocktailpølser
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Skyl auberginen og skær den i små tern. Rens kartoflerne og skær dem i mindre tern. Stil alle grøntsagerne til side.

2. Hvis okseternene er meget store, så skær dem i mindre stykker. Stil kødet til side og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Steg nu løg, hvidløg, aubergine og paprika i lidt olivenolie i en stor gryde og tilsæt herefter oksekød og steg i et par minutter. Tilsæt tomatpuré og steg videre i et par minutter.

4. Tilsæt vand, bouillon, hakkede tomater, oregano, laubærblade, kartofler og gulerødder. Bring retten i kog, rør forsigtigt undervejs og lad retten simre i 15-20 minutter til kartoflerne er møre. Vend til sidst cocktailpølser i og varm op i et par minutter.

5. Smag til med salt og peber og server gryderetten til familiens kampklare vikinger. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder, rense kartoflerne og skære auberginen i tern.

Mere smag: Du kan sagtens tilsætte timian, fløde og bacon for mere smag.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.