Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet en lækker bowl med en hurtig bønnesalat og ovnbagte gulerødder vendt med pipfri, som er et kødfrit alternativ til kylling. Foretrækker du kød, kan du stege kyllingefilet i strimler. Vi serverer retten med lune pitabrød og tzatziki. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramgulerødder
- 1 spsktørret timian
- 0.5 stkagurk
- 1 fedhvidløg
- 400 gramgræsk yoghurt
- 200 grampipfri
- 0.5 spskpaprika
- 200 gramfrosne bønner
- 90 gramsoltørrede tomater i olie
- 75 gramsalatost i tern
- 4 stkpitabrød med fuldkorn
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skræl gulerødderne og skær dem i den ønskede størrelse. Vend gulerødderne med timian, olivenolie, salt og peber. Bag gulerødderne i ovnen i ca. 15 min.3
Skyl agurken og riv den på den grove side af et rivejern. Vend agurk, presset hvidløg og græsk yoghurt sammen i en skål. Smag til med salt og peber.4
Varm en pande op med en god sjat rapsolie og steg pipfri sammen med paprika ved høj varme i ca. 6 min. Vend pipfri sammen med de ovnbage gulerødder.5
Blancher bønnerne i ca. 1 min. i en gryde med kogende vand og overhæld dem herefter med koldt vand.6
Hak de soltørrede tomater og vend dem sammen med bønnerne, salatost og olivenolie. Smag til med salt og peber.7
Lun pitabrødene i ovnen eller på en brødrister.8
Stil alle ingredienserne ind på bordet og lad hele familien sammensætte deres eget vegetar-bowl. Velbekomme!