Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
10 min
Linsesuppe er en smagfuld og mættende suppe, hvor vi tilsætter hakkede tomater og peberfrugt, som vi blender og serverer med creme fraiche, purløg, solsikkekerner og groft flute. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 fedhvidløg
- 1 stkløg
- 2 dåsehakkede tomater
- 7 dlvand
- 200 gramrøde linser
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 spskkarry
- 0.5 spskspidskommen
- 100 gramsolsikkekerner
- 1 pottepurløg
- 1 stkgroft flute
- 1.5 dlcreme fraiche 9 %
- 0.5 stkcitron
- sukker
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skyl peberfrugten. Skær peberfrugt, løg og hvidløg i grove tern og svits dem i lidt olie i en stor suppegryde i ca. fem minutter.2
Tilsæt hakkede tomater, vand, skyllede linser, bouillonterning, karry og spidskommen og lad suppen simre i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.3
Imens suppen koger gør du resten klart. Rist solsikkekernerne på en pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken. Klip purløg i små stykker. Lun flutet i ovnen eller på en brødrister.4
Hæld suppen i en blender i små portioner og blend den helt glat. Du kan også bruge en stavblender direkte i gryden. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.5
Server suppen med purløg, creme fraiche, ristede solsikkekerner og flute. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt i tern og røre i gryden.