Kylling i fad med kartofler og ristede mandler - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 900 gramkyllingefilet
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramchampignon
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret timian
  • 350 gramfrossen blomkålsris
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 3 spsktomatpuré
  • 1 dlvand
  • 0.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 50 grammandler
  • 650 gramnye kartofler
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kylling i fad med kartofler og ristede mandler - til to dage

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

En lækker og mild ret med kylling i fad med blomkålsris og champignoner. Retten serveres med kartofler. Husk at gemme halvdelen af retten til i morgen som varmemad - eller brug halvdelen af kyllingefileterne i lækre clubsandwich. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 900 gramkyllingefilet
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramchampignon
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret timian
  • 350 gramfrossen blomkålsris
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 3 spsktomatpuré
  • 1 dlvand
  • 0.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 50 grammandler
  • 650 gramnye kartofler
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Krydr kyllingefileterne med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olivenolie - hvis kyllingefileterne er meget tykke, så halver dem på langs, så skal de ikke stege så længe. Stykkerne skal blot steges hurtigt på begge sider. Gør imens sovsen klar.

3. Hak løg og hvidløg i tern. Skyl champignoner og skær dem i både. Steg løg, hvidløg og champignon i en gryde med olivenolie, paprika og timian i et par minutter. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie, hvis det er nødvendigt. Tilsæt blomkålsris og steg videre til blomkålen er optøet.

4. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, madlavningsfløde og smuldret bouillon. Lad det hele simre i fem minutter og smag til med salt og peber.

5. Hæld grøntsagsblandingen over i et ovnfast fad. Læg kyllingefileterne ovenpå og drys med hakkede mandler. Lad det hele stege i ovnen i 15-20 minutter - til kyllingen er gennemstegt.

6. Skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand.

7. Server hele herligheden med kartofler. Husk at gemme halvdelen af retten til varmemad i morgen - eller gem halvdelen af kyllingefileterne til lækre clubsandwich. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære champignoner i stykker. De kan også hakke mandlerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre