Lamme- og grøntsagsdeller med couscous og humus - dag to

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Lammedeller
  • 5 dlkogende vand
  • 250 gramcouscous
  • 1 stksquash
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 100 gramrester fra lammeculotte
  • 3 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  •  olivenolie
  • Couscoussalat
  • 0.5 pottepersille
  • 0.5 stkcantaloupemelon
  • 0.5 bundtradiser
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 150 gramgrønne oliven med paprika
  •  dressing efter eget valg
  • 4 skivefuldkornstoast
  • 200 gramhummus
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lamme- og grøntsagsdeller med couscous og humus - dag to

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Lammekød kan være ret dominerende i smagen for nogen. Derfor er denne opskrift på reste-deller perfekt! Vi har kun brugt en lille smule rester fra gårsdagens lammeculotte og suppleret med masser af grønt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Lammedeller
  • 5 dlkogende vand
  • 250 gramcouscous
  • 1 stksquash
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 100 gramrester fra lammeculotte
  • 3 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  •  olivenolie
  • Couscoussalat
  • 0.5 pottepersille
  • 0.5 stkcantaloupemelon
  • 0.5 bundtradiser
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 150 gramgrønne oliven med paprika
  •  dressing efter eget valg
  • 4 skivefuldkornstoast
  • 200 gramhummus

Fremgangsmåde

1. Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække indtil servering. Skyl squashen og riv den på den fine side af riverjernet - klem vandet fra med dine hænder og gem squashstrimlerne til senere.

2. Hak løg, hvidløg, koriander, spidskommen, æg og skyllet persille fint i en minihakker eller foodprocessor. Skær lammekødet i skiver og giv det en snurretur sammen med grøntsagerne til kødet er finthakket.

3. Rør blandingen sammen med 1/4 af den kogte couscous, revet squash, hvedemel og salt, til du har en samlet fars. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig, og et æg, hvis den ikke er "samlet" nok.

4. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg herefter frikadellerne i olivenolie, til de er gyldne.

5. Hak persillen til salaten groft med din bedste kniv. Skræl og skær melonen i tern. Skyl radiserne og skær dem i både. Skyl og skær iceberg i strimler. Bland couscous sammen med oliven, iceberg, radiser, melon, persille og top med valgfri dressing.

6. Rist brødet og server dellerne med den lækre couscoussalat, ristet brød og hummus som dip. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære radiser i både og melon i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre