Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
15 min
Hawaii-pizza lyder mere eksotisk, end den egentlig er. For den er en af de mest almindelige pizzaer fra dit lokale pizzaria. Vi topper pizzaen med skinkestrimler, løg og ananasstykker og serverer den med en hurtig salat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- hvedemel
- 400 grampizzadej
- 2 stkrødløg eller alm. løg
- 280 gramtomatsauce til pizza
- 200 gramskinkestrimler
- 340 gramananas i stykker
- 100 gramrevet ost
- 0.5 stkagurk
- 10 stkcherrytomater
- 125 gramkrøllet salatmix
- 100 gramgrønne oliven med paprika
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 250 varmluft.2
Drys hvede- eller durummel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til bunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Pas på, de ikke bliver for tykke!3
Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce.4
Skræl løget og skær det i ringe.5
Fordel tomatsaucen på bundene. Undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabundene. Top med skinkestrimler, drænede ananastern, løgringe og revet mozzarella. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt fyldet.6
Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne, og flyt det hele til bagepladen.7
Bag pizzaerne i 10-15 minutter til osten er gylden og skorpen sprød. Dryp med olivenolie til sidst og pynt evt. med frisk basilikum eller andet grønt på toppen, hvis du har det på lager.8
Skyl tomater og agurk og skær begge dele i mundrette stykker. Bland dem skyllet salat, oliven og valgfri dressing.9
Server de lækre pizzaer med salaten som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at toppe pizzaerne.
Har du ananas tilovers, kan de bruges som topping på skyr eller yoghurt til morgenmaden.