Saftige kyllingefileter med kartofler, sennepssauce og salat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkyllingelårfilet
  • 500 gramkartofler
  • 25 grampinjekerner
  • 0.5 stkhjertesalat
  • 125 gramhindbær
  • 150 gramsalatost i tern
  • 1 spskdijonsennep
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.25 spsktørret timian
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  akaciehonning
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Saftige kyllingefileter med kartofler, sennepssauce og salat - til to dage

I samarbejde med

3.0, Meget populær

Saftige kyllingefileter med nye kartofler, sennepssauce og en hurtig sommersalat med hindbær, salatost og ristede pinjekerner. Gem halvdelen af de stegte kyllingefileter og brug dem f.eks. til lækre club-burgere i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramkyllingelårfilet
  • 500 gramkartofler
  • 25 grampinjekerner
  • 0.5 stkhjertesalat
  • 125 gramhindbær
  • 150 gramsalatost i tern
  • 1 spskdijonsennep
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.25 spsktørret timian
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  akaciehonning
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Krydr kyllingefileterne med salt og peber og brun dem af i lidt olivenolie på en pande - eller fyr op for grillen. Skru herefter ned for varmen og lad dem stege videre til de er møre. Du kan evt. hælde lidt vand i bunden af panden og lægge låg på.

2. Skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand. Hæld vandet fra og stil kartoflerne til side.

3. Imens kyllingerne steger, laver du salaten. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er lysebrune. Husk at ryste panden lidt undervejs. Køl kernerne af på en tallerken.

4. Skyl hjertesalaten og skær det i mundrette bidder. Bland salaten sammen med pinjekerner, hindbær, salattern og valgfri dressing.

5. Tag kyllingestykkerne af panden uden at gøre den ren. Lad stykkerne hvile på en tallerken mens du laver saucen.

6. Rør nu sennep, madlavningsfløde, boullion og timian sammen på panden - eller brug en gryde, hvis du har stegt kyllingen på grillen. Rør godt og smag til med salt, peber og akaciehonning.

7. Server de saftige kyllingefileter med kartofler, sennepssovs og hindbærsalat. Husk at gemme halvdelen af kyllingestykkerne til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne. De kan også krydre kyllingestykkerne med salt og peber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre