Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Vi har lavet en lidt anderledes burger i dag, hvor vi i stedet for den klassiske hakkebøf bruger svinemørbrad - mega lækkert! Vi serverer burgerne med syltede løg, peberfrugt og en fyldig bønnesalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 4 stkløg
- 1 dllagereddike
- 0.5 dlsukker
- 1 stksvinemørbrad
- 0.5 spskpaprika
- 300 gramgrønne bønner
- 350 gramfærdigsnittet grøntsagsris
- salat efter eget valg
- 1 stkrød peberfrugt
- 4 stkburgerboller
- ketchup
- mayonnaise
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl løgene og skær dem i både eller strimler. Hæld eddike, sukker og lidt salt i en gryde og kog det op sammen med løgene. Lad hele molevitten koge i 7-9 minutter og smag lagen til med salt og peber.2
Brun mørbraden af på en pande i lidt olivenolie - krydr med paprika og salt og peber. Hæld lidt vand i bunden af panden og læg låg eller alufolie over. Lad mørbraden stege videre under låg i 20-30 minutter alt efter tykkelse, til kødsaften er klar og ikke lyserød.3
Kog bønnerne i saltet vand i 3-4 minutter. Overhæld dem med koldt vand. Bland bønnerne med den færdige salat med blomkålsris og den tilhørende dressing.4
Skyl salaten. Skyl peberfrugten og skær den i skiver.5
Lun burgerbollerne i ovnen eller giv dem en tur i brødristeren.6
Skær svinemørbraden i tynde skiver. Stil alt på bordet i skåle og på fade og lad hele familien sammensætte deres egen yndlingsburger. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt i skiver.