Burgere med svinemørbrad, syltede løg og bønnesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkløg
  • 1 dllagereddike
  • 0.5 dlsukker
  • 1 stksvinemørbrad
  • 0.5 spskpaprika
  • 300 gramgrønne bønner
  • 350 gramgrøntsagsris
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 4 stkburgerboller
  •  ketchup
  •  mayonnaise
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en lidt anderledes burger i dag, hvor vi i stedet for den klassiske hakkebøf bruger svinemørbrad - mega lækkert! Vi serverer burgerne med syltede løg, peberfrugt og en fyldig bønnesalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl løgene og skær dem i både eller strimler. Hæld eddike, sukker og lidt salt i en gryde og kog det op sammen med løgene. Lad hele molevitten koge i 7-9 minutter og smag lagen til med salt og peber.

2. Brun mørbraden af på en pande i lidt olivenolie - krydr med paprika og salt og peber. Hæld lidt vand i bunden af panden og læg låg eller alufolie over. Lad mørbraden stege videre under låg i 20-30 minutter alt efter tykkelse, til kødsaften er klar og ikke lyserød.

3. Kog bønnerne i saltet vand i 3-4 minutter. Overhæld dem med koldt vand. Bland bønnerne med den færdige salat med blomkålsris og den tilhørende dressing.

4. Skyl salaten. Skyl peberfrugten og skær den i skiver.

5. Lun burgerbollerne i ovnen eller giv dem en tur i brødristeren.

6. Skær svinemørbraden i tynde skiver. Stil alt på bordet i skåle og på fade og lad hele familien sammensætte deres egen yndlingsburger. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt i skiver.  

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre