Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
0 min
Lækre sprøde tarteletter som fyldes med klassisk høns i asparges, hvor vi har brugt resterne fra gårsdagens kylling. Har du ikke kylling tilovers, så kog et par kyllingefileter. Vi serverer tarteletterne med kogte bønner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 350 gramhønsekød i tern
- 600 gramfrosne bønner
- 40 gramsmør
- 50 gramhvedemel
- 2 dåsehvide aspargessnitter
- 2 dlsødmælk
- 1 terninghønsebouillon
- 8 stktarteletter
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.2
Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter melet. Pisk nu det allerbedste, du har lært, til smør og mel er rørt godt sammen. Pisk videre et par minutter ved middel varme - uden det tager farve. Så fjerner du smagen af mel.3
Tilsæt lidt af væden fra aspargesene mens du igen bruger dine Skipper Skræk muskler til at piske på livet løs. Når alle klumper er væk, tilsætter du mere væske fra aspargesene og pisker igen, til alle klumperne er væk. Fortsæt sådan, til der ikke er mere aspargesvand tilbage.4
Tilsæt mælken lidt efter lidt mens du igen pisker derudaf. Tilsæt herefter asparges, kyllingekød og smuldret bouillon. Bring det forsigtigt i kog under omrøring så det ikke brænder på.5
Kog bønnerne i saltet vand i ca. 3.4 minutter.6
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis du vil have en lidt tyndere sauce. Lun tarteletterne i ovnen.7
Server tarteletterne med høns i asparges og kogte bønner. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive kyllingen i strimler.