Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
60+ min
Disse små energikugler er super lækre i madpakken eller til faldende blodsukker om eftermiddagen. De er lavet med græskar og æbler og udelukkende sødet med lidt honning. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 175 gramhokkaido- el. alm. græskar
- 1 stkæble- 175 gram uden kernehus
- 3 spskvand
- 50 gramsesamfrø
- 100 grammandler
- 100 gramtørrede abrikoser
- 75 gramhavregryn
- 25 gramkokosmel
- 1 spskakaciehonning
- 1 tskstødt kanel
Fremgangsmåde
1
Skræl græskar og æble. Fjern kernerne og skær kødet i tern. Kog det helt mørt sammen med vandet i en gryde under låg. Det tager ca. 15 minutter. Husk at røre undervejs, så det ikke brænder på. Lad kompotten køle af.2
Rist sesamfrøene på en tør pande og stil dem til side.3
Blend nu græskar- og æblekompotten med de øvrige ingredienser - undtagen sesamfrøene - i en foodprocessor eller minihakker. Du skal nok røre lidt med en ske undervejs, da massen bliver sej, og foodprocessoren kan have svært ved at få det hele med. Konsistensen på den færdige masse skal være som blød marcipan.4
Tril nu små kugler af frugtmassen og vend dem til sidst i de ristede sesamfrø. Lad kuglerne blive helt kolde i køleskabet.5
Så er der energisnacks til madpakkerne og faldende blodsukker i ulvetimen. Velbekomme!Tip
Lad endelig være med at smide græskarkernerne ud - du kan riste dem til sprøde og lækre snacks, der er perfekte i madpakken.