Gulerodssuppe med rugbrødsdrys og purløgsolie

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramgulerødder
  • 350 gramkartofler
  • 1 stkporre
  • 100 gramrøde linser
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 6 skiverugbrød
  • 0.5 pottepurløg
  • 0.5 dlolivenolie
  • 150 gramfriskost
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gulerodssuppe med rugbrødsdrys og purløgsolie

I samarbejde med

2.6, Populær

En dejlig cremet gulerodssuppe med gulerødder, kartofler, porre, røde linser og friskost. Serveret med sprødt rugbrødsdrys og en simpel purløgsolie. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramgulerødder
  • 350 gramkartofler
  • 1 stkporre
  • 100 gramrøde linser
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 6 skiverugbrød
  • 0.5 pottepurløg
  • 0.5 dlolivenolie
  • 150 gramfriskost
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødderne og kartoflerne og skær dem i små tern. Rens porren for jord, vask den grundigt og snit den fint. Skyl linserne.

2. Varm en gryde op med olivenolie og svits gulerødder, kartofler, porre og linser. Tilsæt vand og bouillon og lad det hele simre under låg i ca. 25 min. Husk at røre i gryden undervejs.

3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4. Smuldr rugbrødet eller giv det en snurretur i en minihakker. Vend rugbrødet med en sjat olivenolie og salt.

5. Fordel rugbrødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det sprødt i ovnen i ca. 8-10 min. Rugbrødet bliver ekstra sprødt, når det køler af.

6. Skyl purløget og hak det i en minihakker sammen med olivenolie.

7. Blend suppen med en stavblender og vend friskosten i. Smag til med salt og peber.

8. Server suppen i skåle med rugbrødsdrys og purløgsolie på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre