Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En dejlig cremet gulerodssuppe med gulerødder, kartofler, porre, røde linser og friskost. Serveret med sprødt rugbrødsdrys og en simpel purløgsolie. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramgulerødder
- 350 gramkartofler
- 1 stkporre
- 100 gramrøde linser
- 1 litervand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 6 skiverugbrød
- 0.5 pottepurløg
- 0.5 dlolivenolie
- 150 gramfriskost
- bagepapir
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl gulerødderne og kartoflerne og skær dem i små tern. Rens porren for jord, vask den grundigt og snit den fint. Skyl linserne.2
Varm en gryde op med olivenolie og svits gulerødder, kartofler, porre og linser. Tilsæt vand og bouillon og lad det hele simre under låg i ca. 25 min. Husk at røre i gryden undervejs.3
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.4
Smuldr rugbrødet eller giv det en snurretur i en minihakker. Vend rugbrødet med en sjat olivenolie og salt.5
Fordel rugbrødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det sprødt i ovnen i ca. 8-10 min. Rugbrødet bliver ekstra sprødt, når det køler af.6
Skyl purløget og hak det i en minihakker sammen med olivenolie.7
Blend suppen med en stavblender og vend friskosten i. Smag til med salt og peber.8
Server suppen i skåle med rugbrødsdrys og purløgsolie på toppen. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne.