Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
15 min
Tarteletter er super gode som små tærter. Her fylder vi tarteletterne med rester fragårsdagens efterårsgryde blandet op med forårsløg, æg og ost og serverer dem med en nem kakisalat som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- rester fra efterårsgryde
- 4 stkforårsløg
- 150 gramost i skiver
- 2 stkæg
- 1 dlmælk
- 8 stktarteletter
- 4 skiverugbrød
- 2 stksharon- eller kakifrugt
- 75 gramsalatmix
- peber
- salt
- dressing efter eget valg
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Hvis der er store grøntsagsstykker i resterne fra efterårsgryden, så skær dem i mindre stykker. Skær top og bund af forårsløgene, rens dem grundigt og skær dem i små ringe. Skær osten i små tern.3
Slå æggene ud og pisk dem sammen med mælk og vend med resterne fra i går, forårsløg, ost, salt og peber. Hæld æggemassen i tarteletterne, så de er fyldt 3/4 op.4
Har du æggemasse tilovers, kan du bage resten i muffinforme til små omeletter. Bag tarteletterne i 15-20 minutter i ovnen til massen er stivnet hele vejen igennem.5
Skær rugbrødsskiverne i tern og bland dem med olie og lidt salt og peber. Læg dem på en bageblade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 10 minutter.6
Skyl kakifrugterne og skær dem i skiver. Skyl salaten og bland med kakifrugt, rugbrødscroutoner og valgfri dressing.7
Server de små tærter med salat som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn være med til at skylle og skære forårsløgene i mindre stykker. De kan også piske æggemassen sammen.