Hamburgerryg med rodfrugter og brun sovs - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 900 gramrøget hamburgerryg
  • 800 gramkartofler
  • 400 gramfriske rødbeder
  • 400 gramgulerødder
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hamburgerryg med rodfrugter og brun sovs - til to dage

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Kogt hamburgerryg er en lækker klassiker, og kogelagen giver en fantastisk smagfuld sovs. Vi serverer den med bagte rodfrugter. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller lækre toast i morgen.God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 900 gramrøget hamburgerryg
  • 800 gramkartofler
  • 400 gramfriske rødbeder
  • 400 gramgulerødder
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Læg skinken i en stor gryde og dæk den med vand. Bring vandet i kog og lad skinken småkoge i 45-55 minutter, alt efter tykkelsen.

2. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Imens skinken simrer, skræller du kartofler, rødbeder og gulerødder.

3. Skær rodfrugterne i mundrette stykker. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i olie. Bag dem i ca. 25 minutter - sæt dem i ovnen så det passer med hamburgerryggens tilberedningstid.

4. Når skinken er ved at være færdig, sluk for varmen og lad den trække i vandet i cirka 10 minutter, mens du laver resten, og til skinken er gennemstegt.

5. Lige inden spisetid hælder du 1/3 af kogevandet i en kasserolle. Kog det op, tilsæt fløde og grøntsagsbouillon og jævn med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Tilsæt lidt sovsekulør og smag til med salt og peber.

6. Skær skinken i tynde skiver og server med rodfrugter og sovs. Husk at gemme halvdelen af hamburgerryggen til toast i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære rodfrugterne i mundrette stykker og smage sovsen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre