Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
0 min
Biksemad lavet af resterne fra gårsdagens nakkefilet og kartofler. Vi serverer biksemaden med ketchup, spejlæg og rødbedesalat med blåbær og forårsløg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- kogte kartofler
- 2 stkløg
- stegt nakkefilet
- 4 stkæg
- 3 stkforårsløg
- 125 gramblåbær
- 200 gramrevne rødbeder
- ketchup
- salt
- peber
- olivenolie
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
1
Skær kartoflerne i mindre stykker. Skær løgene i tern. Steg løgene i lidt olivenolie i en dyb pande til de er blanke. Tilsæt kartoflerne og vend dem forsigtigt undervejs.2
Skær den tilberedte nakkefilet i tern og tilsæt kødet på panden med løg og kartofler. Krydr med salt og peber og evt. lidt engelsk sauce eller soya hvis du har det på lager.3
Varm lidt olivenolie op på en anden pande. Slå æggene ud på panden når den er varm og krydr med salt og peber. Steg til spejlæggene er, som du bedst kan lide dem - helt gennemstegte eller smilende.4
Skyl forårsløgene, skær top og bund af og skær dem i ringe. Skyl blåbærrene. Vend det hele sammen med revne rødbeder og top med valgfri dressing.5
Server den dampende varme biksemad med spejlæg, salat og ketchup. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære nakkefileten i mindre stykker.