Köfte på spyd med ovnkartofler, salat og hummus

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 1 pottepersille
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 500 gramhakket oksekød
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 2 spskhvedemel
  • 4 stktomater
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  • 200 gramhummus
  •  olivenolie
  •  grillspyd
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  • Dressing til salat
  • 1 stkcitron
  • 1 fedhvidløg
  •  akaciehonning
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Köfte på spyd med ovnkartofler, salat og hummus

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Lækre tyrkiske köftespyd lavet med oksekød, som vi serverer med ovnkartofler, hummus og tomatsalat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramkartofler
  • 1 pottepersille
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 500 gramhakket oksekød
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 2 spskhvedemel
  • 4 stktomater
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  • 200 gramhummus
  •  olivenolie
  •  grillspyd
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  • Dressing til salat
  • 1 stkcitron
  • 1 fedhvidløg
  •  akaciehonning

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skrub kartoflerne og skær dem ud i både. Vend bådene i en god sjat olivenolie og lidt salt. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter til de er flotte og gyldne. Krydr med salt inden servering.

2. Hak persillen fint. Skræl løg og hvidløg og riv begge dele på den fine side af et rivejern.

3. Bland persille, løg, hvidløg, æg, kød, spidskommen, stødt koriander og mel rigtig godt sammen med lidt salt og peber. Brug evt. fingrene. Steg evt. en lille prøvedelle for at være sikker på, at de smager, som du bedst kan lide dem.

4. Sæt aflange frikadeller på et spyd. Sørg for at presse kødet godt sammen på spyddene, så det ikke falder af, når de tilberedes, og pensl med lidt olivenolie.

5. Læg spyd og deller på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter til de er gennemstegte men stadig saftige. Pas på ikke at give dem for meget, da de hurtigt kan blive tørre.

6. Skyl imens tomaterne og skær dem i mundrette stykker. Skyl iceberg og skær det i strimler. Bland iceberg, tomater og salatost inkl. marinanden, citronsaft og presset hvidløg og smag til med akaciehonning, salt og peber.

7. Server de lækre spyd med stegte kartofler, hummus og salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tomater til salaten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre