Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Pad thai er thailandsk streetfood, der smager virkelig lækkert. Denne udgave af klassikeren er uden kød og lavet med risnudler, spidskål, gulerødder, bønnespirer, æg og hjemmelavet pad Thai-sauce toppet med forårsløg og hakkede peanuts. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 gramrisnudler
- 0.5 stkspidskål
- 250 gramgulerødder
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 2.5 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 4 spsksød chilisauce
- 4 spskeddike
- 3 spskfiskesauce
- 3 spsksoya
- 2 stkæg
- 150 grambønnespirer
- 2 stkforårsløg
- 100 grampeanuts
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken og ovehæld dem staks herefter med koldt vand.2
Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Pil skrællen af løg og hvidløg. Skær løget i tynde både og hak hvidløget fint.3
Varm en wok op med olivenolie og steg spidskål, gulerødder, løg og hvidløg.4
Imens grøntsagerne steger: Kom vand, bouillon, sød chilisauce, eddike, fiskesauce og soya i en gryde og bring det i kog. Stil herefter pad Thai-saucen til side.5
Skub grøntsagerne ud til siden, så det danner et hul i midten af wokken. Slå æggene ud i hullet og rør dem sammen på bunden af wokken.6
Vend grøntsagerne og æggene sammen med nudlerne, Pad Thai-saucen og bønnespirerne og steg det hele i et par minutter.7
Skær forårsløgene i tynde skiver og hak peanuts fint.8
Server pad thai og top med forårsløg og peanuts. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne.
Ekstra smag: Top med limesaft.