Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Pasta bolognese er en sand børneklassiker! Her har vi tilsat fintrevet knoldselleri, som giver ekstra dybde i smagen. Vi serverer den med ost på toppen og gulerodsstave som tilbehør. Opskriften er beregnet til to dage, så gem resterne til varmemad i morgen eller som fyld i bagte tortillas. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 60 gramchorizo i skiver
- 1 stkknoldselleri
- 1 spskpaprika
- 400 gramhakket oksekød
- 2 dåsehakkede tomater
- 1 spsktomatpuré
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 2 dlvand
- 1 spsktimian
- 1 spsktørret oregano
- 250 gramfuldkornspasta
- 50 gramtapas ost
- 300 gramgulerødder
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hak løgene og hvidløgene fint. Skær chorizoen i små tern.2
Skræl knoldselleriet og skær det i grove stykker. Finhak det i en minihakker eller foodprocessor. Du kan også rive det på et rivejern.3
Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits de finthakkede løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt knoldselleri og paprika og svits yderligere i et par minutter.4
Tilsæt det hakkede oksekød til gryden og brun det af. Tilsæt herefter hakkede tomater, tomatpuré, smuldret bouillon, vand, tørret timian og oregano. Lad det hele simre i 15 minutter eller mere, hvis du har tid. Smag til med salt og peber.5
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.6
Riv osten på den grove side af et rivejern. Skræl og skær gulerødder i stave til gnavegrønt.7
Server den lækre pasta med bolognese, ost på toppen og gulerødder som tilbehør.8
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skrælle selleri og gulerødder.