Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Denne burger frembringer minder om den klassiske parisertoast, men den er helt sin egen! Vi har brugt gårsdagens hamburgerryg, som vi har paneret og toppet med smeltet ost og grøntsager. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- rester fra kogt hamburgerryg
- 1 stkæg
- 50 grampanko eller almindelig rasp
- ost i skiver
- 75 gramsalatmix
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 stkløg
- 6 stkburgerboller
- 250 gramgulerødder
- 2 stkæbler
- ketchup
- mayonnaise
- dijonsennep
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skær hamburgerryggen i skiver.2
Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Fordel raspen i en anden tallerken og bland med lidt salt og peber. Vend først skiverne i ægget og herefter i raspen. Steg dem sprøde i olie på en pande. Når du vender kødet, lægger du en skive ost på hver “bøf”, så osten smelter.3
Skyl grøntsagerne og skær dem i skiver og strimler, som du nu synes, de skal være.4
Lun burgerbollerne i ovnen eller giv dem en tur i brødristeren.5
Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Skyl æblerne og skær dem i både.6
Stil alt på bordet i skåle og på fade og lad hele familien sammensætte deres egen yndlingsburger. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at panere hamburgerryggen.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.