Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
25 min
En sommerlig udgave af den klassiske hamburgerryg. Vi serverer den med en kold kartoffelsalat toppet med pinjekerner og ruccola. Hertil hvidløgsdressing. Husk at gemme halvdelen af kødet til fyld i lækre og anderledes burgere i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramrøget hamburgerryg
- 650 gramsmå kartofler
- 20 grampinjekerner
- 1 stkøkologisk citron
- 3 spskolivenolie
- 1 spskakaciehonning
- 70 gramrucola
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 1 fedhvidløg
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Læg hamburgerryggen i en stor gryde og dæk den med vand. Bring vandet i kog og lad skinken småkoge i ca. 40-50 minutter alt efter størrelse. Når hamburgerryggen er ved at være færdig: Sluk for varmen og lad den trække i vandet i cirka 10 minutter mens du laver resten.2
Skrub kartoflerne og skær de store i halve. Kog dem møre i saltet vand og skyl dem herefter i koldt vand.3
Rist pinjekernerne på en tør pande til de har taget farve og køl dem af på en tallerken. Rør en marinade af skyllet og fintrevet citronskal, citronsaft efter smag, olivenolie og honning og smag til med salt og peber.4
Skyl rucolaen og hak den groft og vend kartofler, rucola og marinade sammen og top med de ristede pinjekerner.5
Bland creme fraiche med presset hvidløg til en hurtig dressing og smag til med salt og peber.6
Server hamburgerryggen i skiver sammen med kartoffelsalat og hvidløgsdressing som tilbehør. Husk at gemme ca. halvdelen af kødet til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at riste pinjekernerne på panden. Bare pas på, at de ikke brænder på. Altså kernerne, ikke børnene!
Mere smag: Sennep smager godt til hamburgerryg. Du kan også lave en super lækker sovs at kogevandet tilsat lidt smuldret bouillon og jævnet med fløde.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.