Hamburgerryg med kartoffelsalat med citrondressing - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramrøget hamburgerryg
  • 650 gramsmå kartofler
  • 20 grampinjekerner
  • 1 stkøkologisk citron
  • 3 spskolivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 70 gramrucola
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hamburgerryg med kartoffelsalat med citrondressing - til to dage

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En sommerlig udgave af den klassiske hamburgerryg. Vi serverer den med en kold kartoffelsalat toppet med pinjekerner og ruccola. Hertil hvidløgsdressing. Husk at gemme halvdelen af kødet til fyld i lækre og anderledes burgere i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramrøget hamburgerryg
  • 650 gramsmå kartofler
  • 20 grampinjekerner
  • 1 stkøkologisk citron
  • 3 spskolivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 70 gramrucola
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Læg hamburgerryggen i en stor gryde og dæk den med vand. Bring vandet i kog og lad skinken småkoge i ca. 40-50 minutter alt efter størrelse. Når hamburgerryggen er ved at være færdig: Sluk for varmen og lad den trække i vandet i cirka 10 minutter mens du laver resten.

2. Skrub kartoflerne og skær de store i halve. Kog dem møre i saltet vand og skyl dem herefter i koldt vand.

3. Rist pinjekernerne på en tør pande til de har taget farve og køl dem af på en tallerken. Rør en marinade af skyllet og fintrevet citronskal, citronsaft efter smag, olivenolie og honning og smag til med salt og peber.

4. Skyl rucolaen og hak den groft og vend kartofler, rucola og marinade sammen og top med de ristede pinjekerner.

5. Bland creme fraiche med presset hvidløg til en hurtig dressing og smag til med salt og peber.

6. Server hamburgerryggen i skiver sammen med kartoffelsalat og hvidløgsdressing som tilbehør. Husk at gemme ca. halvdelen af kødet til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at riste pinjekernerne på panden. Bare pas på, at de ikke brænder på. Altså kernerne, ikke børnene!

Mere smag: Sennep smager godt til hamburgerryg. Du kan også lave en super lækker sovs at kogevandet tilsat lidt smuldret bouillon og jævnet med fløde.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.