Helstegt kylling med kryddersmør - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 1 stkøkologisk citron
  •  frisk eller tørret timian
  • 1 fedhvidløg
  • 50 gramsmør- blødt
  • 1 stkhel kylling
  • 4 stktomater
  • 2 kuglemozzarella
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Helstegt kylling med kryddersmør - til to dage

I samarbejde med

4.6, Mambeno-favorit!

Helstegt kylling er super nemt og lækkert!. Brug lidt tid i køkkenet, og så passer pipfuglen sig selv i ovnen! Her har vi lavet den saftigste kylling, fyldt med hvidløgs- og kryddersmør! Opskriften er beregnet til to dage. Brug resterne til resterisotto på dag to. Velbekomme :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramsmå kartofler
  • 1 stkøkologisk citron
  •  frisk eller tørret timian
  • 1 fedhvidløg
  • 50 gramsmør- blødt
  • 1 stkhel kylling
  • 4 stktomater
  • 2 kuglemozzarella
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skyl eller skrub kartoflerne - skræl dem, hvis de er meget beskidte. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir og vend dem med en slat olivenolie og lidt salt og peber.

3. Skyl citronen og riv skallen på den fine side af et rivejern. Skyl en håndfuld frisk timian og hak det fint, eller brug 1-2 tsk. tørret timian. Pres hvidløget eller hak det fint og rør det sammen med det bløde smør, citronskal og timian.

4. Læg pipfuglen ovenpå kartoflerne og før nu pegefingeren ind mellem skind og brystkød og lav en lomme hele vejen ned over begge bryster. Fyld de to lommer med en god del af smørblandingen og tryk det godt ud, så det fylder hele brystet. Smør kyllingen indvendigt med resten.

5. Krydr nu kyllingen med salt og peber både indvendigt og udvendigt. Det er nemmest, hvis du blander groft salt og peber sammen i en kop og krydrer kyllingen med blandingen. Sæt kyllingen i ovnen og steg den i ca. en time, til skindet er gyldent og sprødt og kyllingen er gennemstegt. Kødsaften skal være klar og ikke lyserød.

6. Vask tomaterne. Skær tomater og mozzarella i skiver og læg dem taglagt på et fad. Dryp med lidt olivenolie og pynt med lidt grønt, hvis du har det på lager.

7. Del kyllingen, som du nu synes, og server med de lækre kartofler og tomatsalaten. Velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme resterne af kyllingen og brug dem f.eks. til lækker resterisotto eller som fyld i lynhurtige rispapirruller.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre