Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Her serverer vi en nem og klassisk omgang aftensmad. Saftig medister serveret med aspargeskartofler, en færdig andesauce og sprød salat med æbler, ristede mandler og kål. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 grammedisterpølse
- 650 gramaspargeskartofler
- 50 grammandler
- 3 stkæbler
- 200 gramfærdig vinterslaw
- 3 spskolivenolie
- 2 spskbalsamicoeddike
- 1 spskakaciehonning
- 250 gramandesauce
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1 Brun medisteren på begge sider i lidt fedtstof på en pande. Hæld herefter lidt vand på panden og læg låg på eller brug et stykke alufolie. Prik evt. medisteren med en gaffel, så den ikke sprækker. Lad medisteren simre under låg ved svag varme til den er gennemstegt.
2 Skrub kartoflerne og skær de største i halve. Kog dem møre i saltet vand - det tager ca. 10-15 min. Imens medisteren steger og kartoflerne koger, laver du salaten.
3 Rist mandlerne på en tør pande til de har taget farve og lad dem herefter køle lidt af på en tallerken. Hak dem groft.
4 Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Vend mandlerne med vintersalat og æbler. Lav en hurtig dressing af olie, eddike og honning og smag til med salt og peber.
5 Tag medisteren af panden uden at gøre den ren. Tilsæt den færdige andesauce i panden og varm op. Smag til med salt og peber.
6 Server medisterpølsen med kartofler, sovs og salat. Velbekomme!
Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æbler i både og smage dressingen og saucen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



