Kyllingelår serveret med parmesan-kartofler, salat og hummus

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kyllingelår
  • 700 gramkyllingelår
  • 0.5 dlsoya
  • 1 stkappelsin
  •  fryseposer
  • Kartofler og salat
  • 1000 gramkartofler
  • 100 gramparmesan
  • 0.25 stkspidskål
  • 3 stkappelsin
  • 80 gramdadler
  • 50 gramkalamataoliven uden sten
  • 3 spskolivenolie
  • 2 spskbalsamicoeddike
  • 150 gramhummus
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingelår serveret med parmesan-kartofler, salat og hummus

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Lækre kyllingelår serveret med sprøde kartofler vendt i parmesanost. Hertil en sprød salat med appelsiner, oliven og dadler og hummus som dyppelse. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kyllingelår
  • 700 gramkyllingelår
  • 0.5 dlsoya
  • 1 stkappelsin
  •  fryseposer
  • Kartofler og salat
  • 1000 gramkartofler
  • 100 gramparmesan
  • 0.25 stkspidskål
  • 3 stkappelsin
  • 80 gramdadler
  • 50 gramkalamataoliven uden sten
  • 3 spskolivenolie
  • 2 spskbalsamicoeddike
  • 150 gramhummus
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Læg kyllingelårene i en frysepose. Tilsæt soya og friskpresset saft fra appelsinerne. Masser godt sammen og hæld det hele ud i et ovnfast fad - sørg for at få al marinaden med. Steg kyllingelårene i 35-40 minutter til kødet er gennemstegt.

3. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver. Fordel kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend kartoflerne med olie og riv ost på toppen. Bag kartoflerne i 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde.

4. Skyl spidskålen og skær i strimler. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Skær dadlerne i mindre stykker og vend det hele sammen til en lækker salat med oliven, olivenolie og balsamicoeddike og smag til med salt og peber.

5. Server de sprøde kyllingelår med kartofler, salat og hummus som dyppelse. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsiner og dadler i skiver.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.