Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
15 min
Lækre kyllingelår serveret med sprøde kartofler vendt i parmesanost. Hertil en sprød salat med appelsiner, oliven og dadler og hummus som dyppelse. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
Fremgangsmåde
1 Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
2 Læg kyllingelårene i en frysepose. Tilsæt soya og friskpresset saft fra appelsinerne. Masser godt sammen og hæld det hele ud i et ovnfast fad - sørg for at få al marinaden med. Steg kyllingelårene i 35-40 minutter til kødet er gennemstegt.
3 Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver. Fordel kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend kartoflerne med olie og riv ost på toppen. Bag kartoflerne i 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde.
4 Skyl spidskålen og skær i strimler. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Skær dadlerne i mindre stykker og vend det hele sammen til en lækker salat med oliven, olivenolie og balsamicoeddike og smag til med salt og peber.
5 Server de sprøde kyllingelår med kartofler, salat og hummus som dyppelse. Velbekomme!
Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsiner og dadler i skiver.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



