Suppe med søde kartofler og stegt fisk

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramgulerødder
  • 450 gramsøde kartofler
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 gramgræskarkerner
  • 225 gramtorskefilet eller sej
  • 0.5 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Suppe med søde kartofler og stegt fisk

I samarbejde med

3.5, Meget populær

En lækker suppe med masser af sødme og toppet med fisk. Vi har brugt sej, men du kan også bruge torsk eller andre lyse fisk. Pynt suppen med gulerødder i fine strimler og lidt ristede nødder eller kerner, hvis du har det på lager. Vil du lave retten 100 % vegetarisk, skal du blot undlade fisken. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 300 gramgulerødder
  • 450 gramsøde kartofler
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 gramgræskarkerner
  • 225 gramtorskefilet eller sej
  • 0.5 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødderne og de søde kartofler og skær dem i grove tern. Gem en lille gulerod til pynt. Hak løget fint og steg grøntsagerne i et par minutter i lidt olivenolie sammen med karry og spidskommen. Grøntsagerne skal ikke tage farve, men krydderierne skal begynde at dufte dejligt.

2. Tilsæt vand og bouillonterninger og bring gryden i kog. Lad suppen simre i ca. 15 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Rist i mellemtiden græskarkerner eller nødder på en tør pande og stil dem til side. Krydr torskefileterne med salt og peber og steg dem på samme pande i lidt olivenolie.

3. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender, til den er helt glat. Hæld den tilbage i gryden, hvis du bruger en almindelig blender, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

4. Server suppen med ristet torsk, lidt fintstrimlet gulerod, skyr og evt. lidt ristede græskarkerner eller andre nødder på toppen, hvis du har det på lager. Dyp lidt lunt flute i suppen - og værsgo at slubre!

5. Velbekomme!

Tip

Hvis ungerne ikke er så meget til store fiskestykker, kan du evt. prøve at mose torsken med en gaffel. Men begynd med et lille stykke for at se, hvordan det går ;o)

Husk i øvrigt aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. De kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg et viskestykke over i stedet for låget, når du blender. Hvis du ikke har en blender, kan du sagtens bruge en stavblender direkte i gryden. Men giv suppen en ordentlig tur! Den skal helst være så glat og uden klumper som muligt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre