Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Kyllingefileter er super gode på grillen - og endnu bedre, når de bliver svøbt i bacon og serveret med en hurtig og børnevenlig sommersalat bestående af masser af frugter og bløde grøntsager. Men bare rolig, retten kan også laves i ovnen. God sommer og god fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 600 gramkyllingefilet
- 100 grambacon i skiver
- 10 stkcherrytomater
- 1/2 stkagurk
- 1 stkavocado
- 2 stkferskner eller nektariner
- 100 gramblåbær
- 75 gramsalatost i tern
- 1/4 dlolivenolie
- 1/2 spskakaciehonning
- 1/2 stkcitron
- 1 spsksød sennep
- 1/2 stkgroft flute
- barbecuemarinade
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Fyr op under grillen - eller tænd ovnen på 200 grader varmluft, hvis Peter Tanev er i dårligt humør på dagen.2
Krydr kyllingefileterne med salt og peber og vikl et stykke bacon eller to om hver filet. Grill eller steg dem i ovnen ca. 20-25 minutter, alt efter tykkelsen, til de er gennemstegte.3
Skyl og rens alle grøntsager og frugter. Skær cherrytomaterne i halve, agurken i mundrette bidder, avocadokødet i tern og fersknerne i både. Vend sammen med blåbær og salatost og fordel til sidst avocado på toppen. Du kan også blande avocadoen i salaten sammen med de øvrige grøntsager, men er avocadoen blød, kan salaten blive lidt smattet.4
Et par minutter før fileterne er færdige, pensler du dem med barbecuemarinade på begge sider. Giv dem en sidste tur på grillen eller i ovnen sammen med flutet.5
Dryp salaten med en hurtig dressing rørt sammen af olivenolie, honning, citronsaft, sød sennep og smagt til med salt og peber. Server sammen med det lune flute som tilbehør til saftige kyllingefileter skåret i skiver.6
Velbekomme :o)Tip
Har du mandler eller andre nødder eller kerner på lager, så rist dem på en tør pande. Lad dem køle lidt af, hak dem og drys dem over salaten. Det smager super godt. Og har du flute tilovers, så brug f.eks. resterne til sprøde croutoner på toppen af en hurtig tomatsuppe.