Gulerodsfyldte boller i karry - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 2 stkløg
  • 150 gramgulerødder
  • 800 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 spskhvedemel
  • 2 dlmælk
  • 4 spskmajsstivelse
  • 2 spskkarry
  • 1 stkæble
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gulerodsfyldte boller i karry - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Boller i karry er en sand familiefavorit! I vores ellers klassiske udgave har vi dristet os til at smugle et par gulerødder i farsen, men bare rolig, hvis du river dem fint nok, opdager ungerne det aldrig..! Du kan også vælge at gå all in og lave en opbagt sauce - se tippet nederst. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme resterne. Prøv også vores klassisk opskrift på boller i karry. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 2 stkløg
  • 150 gramgulerødder
  • 800 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 spskhvedemel
  • 2 dlmælk
  • 4 spskmajsstivelse
  • 2 spskkarry
  • 1 stkæble
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt vandet til at koge sammen med bouillonterningerne i en anden gryde. Hak løgene fint, skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af et rivejern.

2. Rør kød, salt, æg, mel, mælk, løg, gulerødder og lidt friskkværnet peber sammen i en skål. Når vandet koger, former du små boller med en ske og håndfladen. Læg dem forsigtigt i vandet og lad det simre, indtil bollerne flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af undervejs. Kog evt. en lille prøvebolle, så du er sikker på, at smagen er, som du vil have den.

3. Tag bollerne op og læg dem i en skål. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet, så det får den rette sovsekonsistens. Husk, at sovs bliver tykkere, når det begynder at koge. Hvis du synes, at sovsen er for tynd, rører du bare lidt mere majsstivelse ud i vand og tilsætter det lidt efter lidt. Du kan også jævne med mel rystet sammen med vand.

4. Tilsæt langsomt karryen rørt ud i lidt vand og smag til undervejs. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele! Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Server med ris og lidt hakket æble og evt. persille eller andet grønt på toppen. Velbekomme!

Tip

Har du ekstra tid tilovers, kan du lave en opbagt sovs: Smelt 50 gram smør i en gryde, tilsæt 3 spsk. mel og rør kraftigt. Tilsæt herefter kogevandet lidt efter lidt, til sovsen har den ønskede konsistens og smag til med karry rørt ud i vand, salt og peber. Husk at gemme resterne til hurtig aftensmad dagen derpå.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre