Boller i karry: Den klassiske opskrift med gnavergrønt - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1.6 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 2 stkløg
  • 2 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 800 gramhakket svinekød
  • 80 gramrasp
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkfrisk ananas
  • 0.5 stkagurk
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1.5 spskkarry
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Boller i karry: Den klassiske opskrift med gnavergrønt - til to dage

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Boller i karry er på top tre over de mest populære opskrifter i mange familier. Her får du den helt klassiske opskrift med ananas, agurk og peberfrugt som tilbehør. Og så serverer vi selvfølgelig den klassiske boller i karry med dampende varme ris. Vær opmærksom på, at opskriften er til to dage. Så husk at gemme resterne til i morgen. Prøv også vores opskrift på klassisk svensk pølseret til to dage. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1.6 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 2 stkløg
  • 2 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 800 gramhakket svinekød
  • 80 gramrasp
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkfrisk ananas
  • 0.5 stkagurk
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1.5 spskkarry
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand og smuldret bouillonterninger til at koge. Skræl løgene og skær dem i mindre stykker. Hak løg, æg og salt i en minihakker.

2. Rør blandingen sammen med kød, rasp og friskkværnet peber i en skål. Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af med en ske undervejs. Kog evt. en lille prøvebolle for at smage til.

3. Skyl agurk og peberfrugt og skær begge dele i stave til gnavergrønt. Skær ananas i skiver og husk at fjerne stokken i midten.

4. Tag bollerne op af vandet og læg dem i en skål. Tilsæt madlavningsfløde til kogevandet. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovs bliver tykkere, når den begynder at koge. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.

5. Tilsæt langsomt karryen rørt ud i lidt vand og smag til undervejs. Det er muligt, du skal tilsætte mere jævning, hvis saucen er for tynd - og mere karry, hvis du savner styrke. Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op.

6. Server boller i karry med ris, ananas og gnavergrønt som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurk og peberfrugt i stave. De kan også være med til at forme kødbollerne og selvfølgelig smage saucen til - det er børn verdensmestre i!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre