Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
20 min
Gullasch er en fantastisk gryderet, der oprindeligt stammer fra Ungarn. Retten kan suppleres med alskens grøntsager efter smag og bliver kun bedre, jo længere tid den får lov til at hygge sig. Bemærk at retten er til to dage. Dagen derpå serverer vi den med ris. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 400 gramgulerødder
- 1 stksquash
- 700 gramoksekød i tern
- 1 spskpaprika
- 7 dlvand
- 1 terningoksebouillon
- 1 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 800 gramkartofler
- 50 gramsmør
- 1 dlmælk
- olivenolie
- salt
- peber
- hvedemel- eller majsstivelse
Fremgangsmåde
1
Hak løg og hvidløg fint og brun dem af i lidt olivenolie i en stor gryde, mens du rører løbende. Skræl imens gulerødderne, vask squashen og skær begge dele i mundrette bidder.2
Når løgene er begyndt at tage farve tilsætter du kødet, krydrer med lidt salt og peber og tilsætter paprikaen. Steg nu løg, hvidløg, kød og paprika til kødet er brunet af.3
Tilsæt vand, smuldret bouillonterning, gulerødder, squash, hakkede tomater og tomatpuré og bring hele molevitten i kog. Læg låg på, skru lidt ned for varmen og lad retten simre, så længe du har tid (og ungerne har tålmodighed!) til. Gerne 30-45 minutter. Det afhænger lidt af kødet, så smag på det undervejs. Har det konsistens som Hubba Bubba-tyggegummi har det ikke fået helt nok endnu ;o)4
Mens gullaschen simrer fikser du mosen. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter.5
Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt smørret og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt og peber og jævn saucen med lidt mel eller majsstivelse, der er rørt ud i lidt vand eller rystet sammen i en meljævner.6undlad dog grønt drys til børn under 3 år). Velbekomme!
Server gullaschen med den lækre mos og evt. lidt grønt på toppen (Tip
Husk at gemme resterne til dagen derpå, hvor vi serverer gullaschen med dampende varme ris og lidt ekstra peberfrugt.