Frikadeller

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 75 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 1/2 pottepurløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  •  olivenolietil stegning
  •  smørtil stegning
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

En sand klassiker, som hele familien elsker. Her endda med gulerødder, der er så godt camoufleret, at ingen grøntsagsforskrækkede unger opdager det.. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 75 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 1/2 pottepurløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  •  olivenolietil stegning
  •  smørtil stegning
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Riv guleroden på den fine side af et rivejern og hak løg og purløg fint. Rør kødet sammen med salt i en skål.

2. Rør gulerod, løg, purløg og æg i farsen.

3. Tilsæt mælk og mel, og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

4. Steg en lille prøvedelle og smag til med salt og peber, så smagen er, som du vil have den.

5. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

6. Velbekomme :o)

Tip

Prøv f.eks. frikadellerne sammen med kogte små kartofler og Mambenos stuvet spidskål med edamamebønner. Du kan erstatte svinekødet med kylling. Så får du en mere fedtfattig frikadelle.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre