Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
20 min
Pandekager - til aftensmad = fantastisk! Her har vi fyldt pandekagerne med lækkert oksekødsfyld, toppet med ost og tomater og gratineret dem i ovnen. Opskriften er til to dage, og resten af fyldet gemmer vi til lune pitabrød dagen derpå. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 6 stængelbladselleri
- 4 stktomater
- 600 gramgulerødder
- 275 gramløse majs
- 50 gramrevet ost
- 800 gramhakket oksekød
- 0.5 spsktørret oregano
- 2 dlvand
- 1 dlketchup
- 70 gramtomatpuré
- 8 stkmadpandekager
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Hak løg og hvidløg fint. Skyl bladselleriet og skær halvdelen af stænglerne i tynde skiver. Får ungerne ticks og makspuls ved udsigten til bladselleri, kan du give løg, hvidløg og bladselleri en snurretur i en minihakker eller foodprocessor. Så opdager de det aldrig! Skær resten i stave til gnavergrønt.3
Skyl tomaterne og hak dem groft. Skræl gulerødderne og riv halvdelen af dem groft og skær resten i stave til gnavergrønt. Hæld vandet fra majsene og skyl dem i lidt koldt vand. Riv osten groft hvis den ikke er det i forvejen.4
Steg nu løg, hvidløg, og bladselleri i lidt olivenolie i en gryde, til det er faldet sammen. Tilsæt kødet og oregano og brun det godt af. Tilsæt nu gulerødder, majs, vand, ketchup og tomatpuré og rør godt. Lad hele molevitten snurre i 10-15 minutter, til en del af vandet er fordampet. Smag til med salt og peber.5
Tag halvdelen af fyldet fra og opbevar det i en tætsluttende beholder i køleskabet til i morgen, hvor du kan bruge det til fyld i lune pitabrød.6
Fordel resten af fyldet i pandekagerne, rul dem forsigtigt sammen, så de ikke revner, og læg dem tæt i et ovnfast fad med samlingen nedad. Top med hakkede tomater og revet ost og gratinér dem i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er gylden.7
Servér madpandekagerne med gulerødder og bladselleri som gnavergrønt. Mums - og velbekomme!Tip
Husk at gemme resten af kødsaucen til fyld i pitabrød til aftensmaden i morgen. Klik på kokkehuen i ingredienslisten, hvis du vil lave hjemmegjorte madpandekager.