Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
30 min
Mormorkylling er en klassiker - men også en lidt langsommelig affære. Her får du opskriften på snydeudgaven med kyllingelår, der er stegt i ovnen, kartofler, skysauce og agurkesalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 8 stkkyllingelår
- 600 gramsmå kartofler
- 3 dlmælk
- 1 terninghønsebouillon
- 300 gramgulerødder
- agurkesalat
- majsstivelse
- sovsekulør
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og krydr med salt og peber eller drys med lidt allroundkrydderi eller lignende, hvis du har det på lager.2
Hæld ca. 1 cm vand i bunden af fadet og steg lårene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gennemstegte helt ind til benene. Du kan også stege lårene på grillen. Bare læg dem i en alubakke med vand i bunden og grill dem ved indirekte varme med låg på. Husk at gemme stegeskyen til saucen.3
Kog imens kartoflerne i en gryde med saltet vand, til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager ca. 20 minutter.4
Hæld stegeskyen i en gryde sammen med mælken og bring den i kog. Jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i en kop med vand og giv den en anelse kulør, hvis du synes, at den trænger til farve i kinderne. Smag til med salt og peber. Er der ikke nok smag i saucen, kan du tilsætte lidt smuldret bouillonterning.5
Servér lårene med kartofler, skysauce, agurkesalat og skrællede gulerødder i stave som gnavergrønt. Nemmere bliver det ikke!6
Velbekomme!Tip
Får ungerne madpakker med, så gem et lår eller to - eller steg et par ekstra. Det er altid et hit!