Kyllingelår med skysauce og agurkesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 8 stkkyllingelår
  • 600 gramsmå kartofler
  • 3 dlmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 300 gramgulerødder
  •  agurkesalat
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingelår med skysauce og agurkesalat

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Mormorkylling er en klassiker - men også en lidt langsommelig affære. Her får du opskriften på snydeudgaven med kyllingelår, der er stegt i ovnen, kartofler, skysauce og agurkesalat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 8 stkkyllingelår
  • 600 gramsmå kartofler
  • 3 dlmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 300 gramgulerødder
  •  agurkesalat
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og krydr med salt og peber eller drys med lidt allroundkrydderi eller lignende, hvis du har det på lager.

2. Hæld ca. 1 cm vand i bunden af fadet og steg lårene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gennemstegte helt ind til benene. Du kan også stege lårene på grillen. Bare læg dem i en alubakke med vand i bunden og grill dem ved indirekte varme med låg på. Husk at gemme stegeskyen til saucen.

3. Kog imens kartoflerne i en gryde med saltet vand, til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager ca. 20 minutter.

4. Hæld stegeskyen i en gryde sammen med mælken og bring den i kog. Jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i en kop med vand og giv den en anelse kulør, hvis du synes, at den trænger til farve i kinderne. Smag til med salt og peber. Er der ikke nok smag i saucen, kan du tilsætte lidt smuldret bouillonterning.

5. Servér lårene med kartofler, skysauce, agurkesalat og skrællede gulerødder i stave som gnavergrønt. Nemmere bliver det ikke!

6. Velbekomme!

Tip

Får ungerne madpakker med, så gem et lår eller to - eller steg et par ekstra. Det er altid et hit!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre