Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Kold nudelsalat smager fantastisk, og så tager det ikke langt tid at lave. Her har vi lavet en udgave med rester fra svinemørbrad og toppet med verdens bedste asiatiske dressing (intet mindre) og selvfølgelig sprøde grøntsager. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- fuldkornsnudler
- 0.5 stkagurk
- 1 stkrød peberfrugt
- 200 gramgulerødder
- 3 stkforårsløg
- 1 dlsoya
- 1 dlsød chilisauce
- 2 cmfrisk ingefær
- 1 fedhvidløg
- 2 stk lime
- 2 spskolivenolie
- rester fra svinemørbrad
- 1 pottefriske koriander
- 150 grampeanuts
- akaciehonning
- salt
Fremgangsmåde
1
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem derefter straks med koldt vand, så de køler af. Stil dem til side.2
Skyl agurk og peberfrugt og befri peberfrugten for kerner. Skær begge dele i mundrette bidder. Skræl gulerødderne og skær dem i helt tynde strimler eller skræl tynde skiver med en kartoffelskræller. Skyl forårsløgene og skær dem i små ringe.3
Kom soya, sød chilisauce, ingefær, hvidløg, limesaft og olie i enten minihakkeren eller brug en stavblender. Giv det hele en god snurretur. Smag til med lidt salt og honning, hvis du synes.4
Skær resten af svinemørbraden i tynde strimler.5
Bland nu grøntsager, hakkede friske koriander, nudler, dressing og peanuts sammen i en skål.6
Velbekomme!Tip
Friske koriander er noget, som deler vandene, så hvis du ikke er på korianderholdet, så kan det sagtens undlades.
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn tage kernerne ud af peberfrugten og skære den i strimler. Hvis de er vant til at håndterer en skrællekniv, kan de også skrælle gulerødderne.